7. Verzamelingen en obsessies

      Reacties uitgeschakeld voor 7. Verzamelingen en obsessies

Verzamelingen en obsessies (wow, obsessie is een heel raar woord nu ik er zo over nadenk, obsessie, obsessie.. weird..), ik vind dit een leuk onderwerp, vooral omdat ik weet dat ik erg gevoelig ben voor verzamelen en obsessies! Ook liggen deze 2 erg dicht bij elkaar. Een obsessie kan omslaan in een verzameling en andersom. Verder vind ik obsessie een hele negatieve ondertoon hebben en als ik de definitie opzoek, zie ik ook waar dat vandaan komt.

“Obsessie is een term voor dwangmatige gedachtes, iets wat iemand onophoudelijk in zijn gedachten bezighoudt. Iemand die een obsessie heeft kan bepaalde gedachten niet loslaten, hoewel diegene dat meestal wel wil.” – www.ensie.nl

Ik zou liegen als ik geen verzamelingen heb, zoals ik eerder schreef, kom ik uit een familie met hoarders, dus ja, daar is verzamelen zeg maar een ding! Ook weet ik dat ik erg gevoelig ben voor obsessies, maar dan niet in de negatieve zin van het woord (vind ik).

Ik heb vaak een bepaald idee of plan wat ik dan moeilijk kan los laten. Maar meestal houd dit obsessieve gevoel niet langer dan een paar dagen aan.

Leeuwen - Amanda's Update

Obsessies

Een paar maanden geleden was ik aan het reageren op woningen. Ik werd toen uitgenodigd voor een bezichtiging en aangezien de plattegrond van de woning op de site stond, was ik flink aan het fantaseren over hoe ik het zou inrichten en wat me er leuk aan leek. Mijn vriend werd helemaal gek van me, aangezien ik er zo enthousiast over bleef doorpraten. Toen ik uiteindelijk de bezichtiging had viel de woning enorm tegen, dus toen was het ook gelijk klaar.

 

Minimaliseren

Mijn meest recente “obsessie” is minimaliseren. Ik heb het hier met aanhalingstekens staan, omdat ik niet helemaal vind dat het een echt obsessie is. Het is iets waar ik de laatste tijd erg mee bezig ben, maar het is ook iets waar ik mee bezig wil zijn. Dus echt een obsessie is het niet te noemen, naar mijn mening dan.

Lion King Disney - Amanda's Update

Mijn leeuwen verzameling

Verzamelen doe ik zekerste weten wel! Ik heb de neiging om alles te hoarden! Eerst verzamelde ik alles wat maar op leeuwen leek. Ik ben natuurlijk druk bezig met minimaliseren en ik doe alle spulletjes die mij niet gelukkig maken weg. De meeste van die leeuwen dingetjes waren niet bepaald mooi, zij brachten mij geen geluk, deze konden dus de deur uit.

Mijn leeuwen verzameling is dus al flink ingeperkt. Ik heb nog een paar mooie leeuwen dingetjes. Zo heb ik onder andere een heel mooi schilderij, wat ik voor €7,50 op koningsdag op de kop heb getikt, en een heel mooi beeldje met 2 leeuwenwelpjes, die ik 4 jaar geleden van mijn lieve vriendje heb gekregen voor mijn verjaardag. Ook spaar ik nog leeuwenkaarten. Dit zijn ansichtkaarten en/of wenskaarten met, je raadt het al, leeuwen erop. Ook heb ik nog een aantal mokken met leeuwen erop, die ik ook gewoon gebruik. Ohja, en een leeuwenonesie.. En 2 leeuwen dekbedovertrekken.. en een leeuwenshirt.. En leeuwensloffen.. En nog een paar leeuwenknuffels van vroeger.. En een mooi opbergdoosje met leeuwen erop.. En een mobielhoesje.. Oh! En mijn mooiste en kostbaarste leeuwenbezit: een lijst met een tekening van The Lion King van Disney, met een Certificate of Authenticity! Awesome toch!

 

Mijn zebra verzameling

Deze verzameling is minder uitgebreid. En zoals ik eerder al schreef over de zebra, houd ik van zebra dingetjes omdat de zebra de mascotte is voor EDS en mensen met een onzichtbare ziekte. Spulletjes die ik van de zebra heb zijn: een portemonneetje, schoenen, een tablethoes, een onesie (ja, echt waar, ik heb dus 2 onesies..), een net jasje met zebraprint, een pillow-pet (zo’n knuffel die je kan openvouwen en dan is het een kussentje..)

Zebra - Amanda's Update

Frutsels voor mijn crea-boek

Ik heb een crea-boek. Zo’n boek waarin ik mijn creativiteit de vrije loop laat, en lekker maak en knutsel wat ik maar wil. Zo bewaar ik van Quest-kalenders de plaatjes, omdat ik daar dan een leuke collage mee kan maken.

 

Bioscoopkaartjes

Van elke film die ik bezoek bewaar ik de bioscoopkaartjes, deze plak ik dan allemaal, op datum, in mijn crea boek. Omdat Pathé soms van die stomme bonnetjes kaartjes heeft, heb ik die dus op een aparte pagina dan de normale kaartjes.

 

Boeken

Ik houd erg van lezen. Hoewel ik al enorm veel boeken heb weggedaan, (zeker 2/3e tot 3/4e!) heb ik nog steeds redelijk wat boeken.

Toen ik een paar jaar geleden geïntroduceerd werd aan de Iron Fey van Julie Kagawa, was ik helemaal verkocht! Ik vind haar schrijfstijl erg leuk en haar verhalen vind ik ook geweldig. Ik heb haar boeken al meerdere malen gelezen, en heb ook al haar, tot nu toe, geschreven boeken in mijn bezit; de gehele serie van de Iron Fey (Nederlands en Engels, ik weet ook niet waarom ik beide heb..), the Call of Forgotten (spin-off van de Iron Fey), de serie Blood of Eden (over een wereld in de toekomst met vampiers, yes! Heel random, maar wisten jullie dat het meervoud van vampier, vampiers is? Ik dacht altijd vampieren, anyhow..) en de serie Talon (tot nu toe 3 delen, maar ik heb gehoord dat het 5 delen worden).

Ik heb de gehele serie van The Vampire Chronicles, geschreven door Anne Rice (op de laatste 2 na, gezien ik net ontdek dat er 2 nieuwe boeken zijn!). Deze serie heb ik in het Engels. Ik heb ze nog niet gelezen, ik heb alleen deel 4 gelezen (In het Nederlands, maar alsnog) en was zo verkocht ik de hele serie kocht, in het Engels aangezien dat 9 van de 10 keer beter is.

Verder heb ik nog een aantal boeken waarvan ik het moeilijk vind ze weg te doen. Ik wil ze nog lezen (waarvan het verhaal me daadwerkelijk ook goed lijkt) en daarna wil ik ze doneren.

Julie Kagawa boeken - Amanda's Update

Dvd’s en Cd’s

Van deze verzameling heb ik ook al een groot deel de deur uit gedaan. Dit betekent echter niet dat ik geen dvd’s en cd’s meer heb. Ik heb mijn favoriete dvd’s gehouden, die ik daadwerkelijk nog regelmatig bekijk. Van cd’s heb ik wel verzamelingen. Zo heb ik (bijna) alle cd’s van Yellowcard, P!nk, Paramore, Evanescence en Three Days Grace. Hoewel de meeste mensen van mening zijn dat de meeste cd’s weg kunnen omdat je online alle muziek kan luisteren, ben ik nog een van de weinige mensen die daadwerkelijk nog naar cd’s luistert! Wanneer ik een lang stuk met een auto rijd, neem ik een aantal cd’s mee en wissel deze dan af, heer-lijk!