Mijn voornemens voor 2017

      Reacties uitgeschakeld voor Mijn voornemens voor 2017

Jaja, het nieuwe jaar is weer begonnen! Dat betekent dat we allemaal weer enthousiast een aantal goede voornemens bedacht hebben, en deze in 2017 gaan volbrengen! Ook ik heb een aantal voornemens bedacht en hoewel ik eigenlijk nooit echt in goede voornemens geloofd heb, ben ik nu wel erg gemotiveerd om mijn goede voornemens te volbrengen. Mijn goede voornemens zijn namelijk niet nieuw, ik ben er al een tijdje mee bezig, maar de afgelopen 2 maanden is het allemaal een beetje verwaterd (mede dankzij het fulltime werken en de feestmaanden waar ongezond eten je strot in wordt geduwd). Maar nu is het nieuwe jaar hier en in 2017 wil ik een aantal dingen veranderen. Ik wil actief mijn leven nog leuker maken!

Golden Summer Meadows - Amanda's update

Gezonder leven

Gezonder leven is denk ik wel het meest gemaakte voornemen van de wereld; gezonder eten, meer sporten, afvallen en een strakker lijf creëren! Alleen wil ik dit voornemen niet zo zwart-wit als de rest van de wereld. Ik wil vooral me lekkerder in mijn vel voelen door gezonder te eten en meer te bewegen. Afvallen en een strakker lijf zouden mooie bijkomstigheden zijn. Maar dit is dus niet mijn hoofddoel.

 

Ik ben al een paar maanden bezig met gezonder leven, maar ik blijf dit lastig vinden, omdat ik vanwege mijn lijf vaak niet kan sporten. Verrassend genoeg ben ik qua beweging afgelopen maand al super goed bezig! In begin december heeft mijn scooter het begeven, waardoor ik nu elke dag op de fiets ga naar mijn werk! Dit is iets meer dan een halfuur heen en terug en ik fiets dus nu al een paar weken ruim een uur per dag, 5 dagen in de week! Dit wil graag vol blijven houden. Zo heb ik ook geen nieuwe(tweedehands) scooter aangeschaft nadat die van mij richting de sloop is gegaan. Binnenkort heb ik helaas geen werk meer, maar wil ik wel proberen vol te houden elke dag een uur te fietsen!

 

Sinds de zomer ben ik goed bezig met gezonder eten; bijna geen (toegevoegde) suikers meer, geen maaltijden meer uit potjes, pakjes en zakjes, geen frisdranken meer en bijna geen chocola en snoep meer! En het ging heel goed! Helaas heb ik me halverwege november laten verleiden door de lekkernijen die vanwege de Sint overal verkrijgbaar waren. Maar aangezien het hiervoor zo goed is gegaan, ben ik er van overtuigd dat ik dit weer kan volhouden!

 

Regelmatiger schrijven

Ik wil erg graag consequenter schrijven. Ik ben nog lang niet met mijn schrijf-skills op het niveau waar ik wil zijn en ik heb de laatste paar maanden veel minder geschreven dan ik zou willen. Ook merkte ik dat ik de lat best hoog voor mezelf legde. Ik wilde 3 blogs per week en daarbij wilde ik in november mee doen met NaNoWriMo: National Novel Writing Month, waar het idee is dat je elke dag 1667 woorden schrijft om aan het einde van de maand een boek van 50.000 woorden geschreven te hebben. Een erg leuk en ambitieus idee, maar dat was niet realistisch voor mij. In november werkte ik fulltime, was mijn weerstand minder, werden mijn beide(!) katten ziek en heb ik dus het gehele schrijven links laten liggen.

Maar nu geen smoesjes meer! Elke ochtend ga ik 30 minuten eerder opstaan om 30 minuten lekker te schrijven. Ook wil ik minimaal 1 blog per week publiceren, idealistisch plaats ik er elke week 2, maar eerst maar volhouden het elke week te doen, ik kan het altijd uitbreiden!

 

Meer minimaliseren

Ik ben vorig jaar al druk bezig geweest met minimaliseren, maar ik ben er nog lang niet klaar mee. Ik heb al enorm veel spullen naar het goede doel gebracht, maar de spullen stapelen zich weer snel op. Elke keer als ik mijn huisje rondkijk zie ik overal veel rommel liggen. En hiermee bedoel ik niet dat het rommelig is, ook als ik het opgeruimd heb zie ik overal rommel. Het kriebelt weer om veel spullen weg te doen! Dus dat ben ik ook van plan in 2017; weer actief minimaliseren!

 

Gewoontes en regelmaat ontwikkelen

Ik wil een aantal gewoontes ontwikkelen om meer regelmaat in mijn leven te krijgen en mijn huisje opgeruimder te houden. Dit zijn kleine dingen die ik ook op papier ga bij houden en afstrepen wanneer ik het gedaan heb. Wanneer ik elke gewoonte 2-3 weken continue volhoud, pak ik de volgende gewoonte die ik wil aanleren erbij.

Zo ben ik begonnen met elke dag de kattenbak uitscheppen. Ik heb 2 hele lieve katjes, en ik ben erg lui betreffende de kattenbak. Ik verschoonde de kattenbak altijd wanneer hij erg begon te stinken.. Maar sinds kort heb ik nieuw klontvormend kattenbakgrit om de kattenbak makkelijker schoon te houden. Dus wil ik elke dag de klonten eruit scheppen, zo is de grote schoonmaak van de kattenbak ook weer een stuk makkelijker!

Ook wil ik elke avond de keuken schoon achterlaten voor de volgende dag, dit houd in dat ik elke avond na het eten de afwas doe en het aanrecht schoonmaak. Ook betreft dit ben ik altijd erg lui en stapelde de afwas zich regelmatig flink op.

Ook wil ik elke avond een 5-minuten-rondje doen. Dit houd in dat ik elke avond, voor het slapen gaan, even snel de kamer opruim. Vuile vaat naar de keuken, tafel leegruimen, deken en kussens op de bank goed leggen, kleding in de kast of in de was, etc.

 

Meer zingen en muziek maken

Ik wil heel graag een band, misschien zelfs wel 2! Ik vind alleen dat ik te weinig muziek maak, dit zou dan ook graag meer willen doen. Een paar jaar geleden heb ik een flinke keelontsteking gehad waarna ik nog maanden lang stemklachten heb gehad. Een paar maanden erna is ook de band gestopt waar ik toen actief in zat, waardoor ik ook gestopt was met het ‘trainen’ van mijn stem. Dit wil ik weer oppakken! Ik wil elke dag 30 minuutjes muziek maken, dit hoeft niet perse zingen te zijn, dit mag ook piano, gitaar of viool zijn. Zolang ik maar per dag 30 minuutjes bewust en actief met muziek bezig ben.

 

Hebben jullie nog bepaalde voornemens voor het nieuwe jaar?