Over

Hallo allemaal! Wat leuk dat je wat meer wilt weten over mij! Ik ben Amanda, ik ben 27 jaar oud en woon in een mooi ruim appartement in Zoetermeer.

 

Hoe ik begonnen ben

Ik heb altijd er al van gehouden om te schrijven. Op de basisschool waren mijn ‘vrije tijd projecten’ altijd opstellen schrijven. Ik had elk jaar minimaal 3 opstel schriften vol.
Op de middelbare school schreef ik heel veel gedichten en verhalen, met name om de depressie waar ik toen mee kamde een plekje te geven.
Ook heb ik meerdere keren geprobeerd een blog bij te houden, wat ik ook geregeld deed, maar meestal waren deze blogs meer een dagboek, waar ik mijn depressie van mij afschreef. Toen ik weer lekker in mijn vel zat ben ik hiermee dus gestopt en had ik hem verwijderd, aangezien het een ‘bron van negativiteit’ was.
Wel wilde ik al jaren weer een blog schrijven, en ik ben er een paar jaar terug gewoon mee begonnen!
Zo zal ik voornamelijk schrijven over muziek, mooie toekomst plannen, hoe ik mijn leven graag wil verbeteren en zal ik gedichten delen. Maar ook zal ik schrijven over hoe ik omga met het hebben van Ehlers-Danlos Syndroom, het hebben van ADD en het verwerken van traumatische ervaringen in je jeugd.

 

In het dagelijkse leven

In het dagelijks leven ben ik dierenartsassistente en maak ik veel muziek.
Daarbij ben ik al jaren bewust bezig met het verbeteren van mijn leven, waarover ik ook zal schrijven. Ik woon samen met mijn super lieve katje Kiara, een dondersteen van een hond Corvo en mijn vriend Ramon.
Ik doe graag spontane en leuke dingen, waarbij ik vooral geniet van het leven.

 

Mijn gezondheid

In mijn blog zal ik geregeld mijn gezondheid benoemen, aangezien dit een heel groot deel van mijn leven uitmaakt. Mocht je er vragen over hebben kan je altijd contact met mij opnemen!

Ik heb altijd al erg snel last gehad van mijn enkels en polsen, ik ging snel door mijn enkels, en zei altijd dat ik zwakke polsen had.
Vanaf mijn 14e begon mijn lichaam écht te protesteren; ik ging voor het eerst door mijn rug.
Vanaf dit moment ging ik steeds vaker door mijn rug, en het herstel ervan duurde steeds langer. Tot mijn 19e was het geregeld pijn, maar niet continu. Vanaf mijn 19e heb ik chronische pijn aan mijn rug en nek; ik voel hem altijd.

Ik kreeg uiteindelijk een aantal diagnoses: Hypermobiliteit, Chronisch pijnsyndroom en Prikkelbare darmsyndroom. In 2015 ben ik naar een Klinisch Geneticus geweest waar ik de diagnose Ehlers Danlos Syndroom type 3/hypermobiliteitstype kreeg; een genetische aandoening waarbij het bindweefsel niet goed is aangelegd.
Het beestje had een naam.

Helaas is het Ehlers Danlos Syndroom een erg onbekende ziekte en weten maar weinig artsen (!) af van de ziekte. De ziekte heeft dus duidelijk meer awareness nodig.

Voor meer informatie kan je hier kijken.

703890_472011219512666_1680952797_o