Voornemens, hoe staat het daar nu mee?

      Reacties uitgeschakeld voor Voornemens, hoe staat het daar nu mee?

Voornemens volbrengen. Gewoontes creëren. Veranderen. Allemaal zoveel makkelijker gezegd dan gedaan.

Geregeld nemen veel mensen zich voor om hun leven te beteren, meestal zo rond de jaarwisseling, om het dan na een paar weken weer op te geven.

Zo heb ik ook meerdere malen mijn leven gepoogd te verbeteren, zo is een van mijn laatste blogs er een over mijn voornemens voor het jaar 2017. Laat ik voor de grap mijn voornemens op het lijstje doornemen.

 • Gezonder leven
 • Regelmatiger schrijven
 • Meer minimaliseren
 • Gewoontes en regelmaat ontwikkelen
 • Meer zingen en muziek maken

Er zijn een aantal punten waar ik best trots mag zijn op mijn vooruitgang. Helaas niet allemaal, maar laat ik ze even een voor een doornemen.

Het eerste punt: Gezonder leven.

Dit is me redelijk gelukt, maar wel met ups en downs. Ik heb fases gehad dat ik enorm goed bezig was. Ik heb nu een paar jaar een abonnement bij een sportschool met een voedingsconsulent die ook je voortgang qua gewicht, vetafbraak en spieropbouw bij houdt. Vooral eind 2019, begin 2020 ben ik enorm goed bezig geweest. Ik ging 3 keer per week naar de sportschool en at gezond en was goed bezig. Dit heb ik ruim 3 maanden vol gehouden.

Maarja, we weten allemaal wat maart 2020 gebeurt is in de wereld. De pandemie van Covid19 heeft er flink in gehakt voor mijn ontwikkeling qua gezondheid. De sportschool ging dicht en ik ben gaan stress eten. Toen de sportschool weer (aangepast) open ging, was ik ondertussen flink wat onzekerder en angstiger geworden, waardoor ik mij niet comfortabel voelde om er toch heen te gaan. Helaas heb ook ik dus wat corona-kilo’s verzameld. 

Gelukkig gaat het nu weer iets beter. Ik probeer sinds kort weer te fietsen naar werk, wat ik hopelijk vol ga houden. 

Het tweede punt: Regelmatiger schrijven.

Dit is een duidelijke. Gezien er maar één blog geplaatst is sinds 2017, kan ik met zekerheid zeggen dat dit me niet gelukt is. Doordat het steeds langer duurde sinds ik een blog geschreven had, werd ik steeds onzekerder waardoor ik het schrijven steeds meer ging uitstellen. Ik legde de lat voor mezelf ook veel te hoog. Ik was te perfectionistisch, alsof ik al duizenden lezers heb. En al had ik duizenden lezers, ik moet schrijven voor mezelf, omdat ik er voldoening uit haal, en niet omdat het MOET. Als mensen het leuk vinden om te lezen, dan is deze mooi meegenomen!

En ja, ik wil nog steeds vaker schrijven. Maar ik heb besloten de druk te verlagen.

Het derde punt: Meer minimaliseren.

Hier kan ik trots op zijn! Ik heb mijn gigantische voorraad rotzooi steeds kleiner gemaakt. Ik ben in de herfst van 2017 gaan samenwonen met Ramon, waardoor ik wel serieus moest gaan kijken naar mijn inboedel. Een aantal meubels zijn de deur uit gegaan en ik ben kritischer gaan kijken naar alle meuk die ik bezit. Ik ben er nog niet, maar ik heb enorme stappen gemaakt. Ook heb ik mijn moeder een tijdje geholpen met het uitzoeken en wegbrengen van rommel uit hun huis. Er zijn veel bezoekjes geweest naar de kringloopwinkel!

Maar ik ben nog niet klaar. Hoewel mijn huis veel meer opgeruimd en geordend is dan ooit, ben ik nog niet waar ik wil zijn. Maar ik kom er wel.

Het vierde punt: Gewoontes en regelmaat ontwikkelen.

Ook dit gaat best goed. Er zijn een aantal gewoontes die zijn blijven plakken, en anderen die komen en gaan en weer komen.

Ik ga dagelijks rond dezelfde tijd naar bed, en kom ‘s ochtends rond de zelfde tijd mijn bed uit. Ook ben ik best consequent met de oppervlakken in de woonkamer leeg houden. Dit komt hoofdzakelijk door onze hond die anders alles wat je laat slingeren sloopt of opvreet. Maar ach, het motiveert me in ieder geval om opgeruimder te zijn!

Het laatste punt: Meer zingen en muziek maken.

Ik wilde graag in een band zingen, en dit wil ik nog steeds erg graag. Helaas ben ik geen band meer gestart. Wel zing ik sinds de zomer van 2017 in een theaterzanggroep, waar ik nog steeds erg veel plezier beleef. Verder heb ik ook mijn instrumenten minder opgepakt dan ik zou willen.

En hoe nu verder?

Voor nu heb ik een aantal voornemens staan. 

 • Ik doe een opleiding tot gezondheidscoach die ik graag in 2021 wil afronden.
 • Voor mijn werk doe ik een studie tot Veterinair Diabetesconsulent, wat ik ook in de komende maanden zal afronden.
 • Graag zou ik het schrijven weer oppakken, maar zonder teveel druk op mezelf te leggen. We zien wel hoe dat gaat.
 • Ik wil vaker weer naar mijn werk fietsen.
 • Meer lezen. Ik heb een lijstje met boeken die ik graag wil lezen het komende jaar.
 • Social media, hier wil ik graag van afkicken (pittige, oof! Maar ik weet dat ik het kan!)

Hebben jullie nog voornemens die slagen zijn of waar jullie misschien net zo hard in falen als ik? Let me know!