Minimaliseren; mijn kamer herinrichten

      Reacties uitgeschakeld voor Minimaliseren; mijn kamer herinrichten

Yes!! Weer eens tijd voor een blog over minimaliseren! Ik ben namelijk afgelopen weekend druk bezig geweest met opruimen / omgooien / herinrichten. Ik heb de grootste verplaats sessie tot nu toe gehouden in mijn appartementje. Op de keuken en badkamer na heb ik alle meubels in mijn huisje verplaatst. Ik heb een 2persoons hoogslaper die wel op zijn plek is blijven staan, puur omdat hij niet ergens anders zou kunnen staan. Verder zijn al mijn meubels in mijn huisje verplaatst! Het was een grote klus, maar ik ben er enorm blij mee. Daarbij heb ik opeens veel ruimte! Bizar hoe inrichting, met de zelfde hoeveelheid meubels, je huis veel ruimer of juist kleiner kunt laten lijken.

Ik heb helaas geen voor-foto’s gemaakt.. Maar ik zal jullie in ieder geval de na-foto’s laten zien!

 

Hoe het allemaal stond voor het herinrichten

Als je bij mijn huisje binnen komt, sta je direct in de keuken. Als je vanaf mijn keuken rechtdoor loopt en de kamer binnenkomt, zie je links het bed (een hoogslaper waar je onder kunt staan) en rechts een halve meter afstand tot de muur.

Onder mijn bed stond mijn bureau, mijn piano, mijn bureaustoel, al mijn violen (onder mijn bureau), mijn gitaren (naast mijn piano) en onder mijn piano stonden meerdere opslag dingen. Het was behoorlijk vol.

Aan de rechterkant was een hoekje voor de drinkfontein van mijn katten en het kattenvoer.  Daarnaast stond mijn crea-kastje (zoals ik hem noem) waarin mijn boeken met creativiteitsprojectjes instaan. Daarop staat een prachtig schilderij met leeuwen erop.

Naast mijn creakast stond een klein roze tafeltje, direct daarnaast de bank, met tussen de bank en het raam een klein wit tafeltje.

De hoek om, voor mijn raam stond de krappaaltoren van mijn kattenkinders, en een stukje verder (richting links van binnenkomst dus) is de balkon deur.

Tegenover mijn bank stond het tv kastje (met tv), met aan de ene kant (richting balkon deur) een nachtkastje waar mijn dvd-speler en laptop op stonden. Aan de andere kant, tegen mijn bed aan, stond mijn boekenkast.

Ohja, en in het midden in de zithoek stond een klein zwart tafeltje op wieltjes, als salon tafeltje, en voor de boekenkast stond nog een wit fauteuiltje (wat een moeilijk woord!). Ohja, en ik heb een rode poef die ik voor mijn bank had staan, waar ik altijd met mijn benen op lag.

Kamer zithoek - Amanda's Update

Hoe het allemaal staat na het herinrichten

Bij binnenkomst zie je nog steeds links het bed. Hieronder staat nu de bank, met daarnaast het witte tafeltje. Voor de bank staat rechts tegen de muur het poefje, die nu meer als chill-plek voor Kiara dient. Voor de bank is het zwarte tafeltje, maar ik zit er aan te denken deze weg te doen aangezien deze zoveel ruimte inneemt. Nu heb ik hem opzij geschoven zodat hij voor het witte tafeltje staat, onder het trappetje van mijn bed.

Aan de rechterkant is in het hoekje nog steeds het kattenhoekje, maar ernaast staat nu het tv-kastje met tv, met daarnaast het nachtkastje met de dvd-speler en laptop erop.  De hele zithoek is dus verplaatst!

Verder richting het raam staat nu mijn boekenkast, met daarnaast mijn bureau (note, het is een groot hoekbureau, de grote kant staat voor het raam, en de kleine kant tegen de muur)

Naast mijn bureau, voor het raam staat de krappaaltoren, mijn kindertjes moeten natuurlijk nog wel naar buiten kunnen kijken! Daarnaast is de balkon deur.

Op de plek waar mijn tv-kast stond, staat nu mijn piano, met eronder mijn violen (ik heb 1 vioolkoffer weggedaan, die een apart formaat heeft, dus al heel lang leeg was…). Op de plek waar mijn boekenkast stond staat nu de crea-kast, met ervoor nog wel de fauteuil. Een volledig andere inrichting dus!

 

Ruimte!

Wat een ruimte heb ik opeens! Nou heb ik wel een paar dingen weggedaan; het roze tafeltje en een vioolkoffer. Maar je zou niet verwachten dat dit nou de wereld van verschil zou maken!

Onder mijn bed was het eerst een hele volle kleine hoek. Mijn bureau is 1,4m breed, net als mijn bed. Met de hoek eraan is die kant ook weer 1,5m, met aan de andere kant aansluitend de piano, was het dus een hele volle hoek! Ik kon letterlijk alleen piano spelen wanneer ik de bureaustoel omdraaide. Nu staat hieronder de bank, het is ook vol, maar knus. Omdat het zwarte tafeltje niet meer midden in de kamer staat, heb ik opeens heel veel vrije ruimte. En ik vind het heer-lijk!

Kamer bureau - Amanda's Update

Niet allemaal tegelijk

Omdat het herinrichten natuurlijk een flinke verplaatsing was, is dit in delen gebeurd. Mijn beste vriendinnetje heeft me hiermee geholpen. Vrijdag na mijn werk (ik weet niet hoe ik de energie had na een week fulltime werken?!) hebben we het bureau en de bank omgewisseld. Dit was wel de lastigste gedeelte, vooral aangezien het bureau zo gi-gan-tisch is! De bureau was ook een flinke rommel. Onder mijn bed, ondanks dat je eronder rechtop kan staan, het erg donker. Het is een zwart bed, en natuurlijk licht komt er minder goed. Het was dus een flinke magneet voor rommel. Met rommel en al hebben wij het bureau verplaatst. Ook op de bank was erg veel rommel, want overal lagen spulletjes die nog een vast plekje moesten krijgen. Deze rommel heb ik zaterdag ochtend allemaal opgeruimd/weggeruimd. Ook ben ik druk bezig om al mijn spullen een vaste plek te geven, zodat ik het na gebruik gelijk kan terug brengen naar de plek waar het hoort.

Zondag rond een uur of 1 was m’n bestie hier weer en heeft ze me weer geholpen om de piano, tv-meubel, boekenkast en creakast te verplaatsen.

img_3341

Maar wat doe ik nu met de ruimte?

Het mooiste van mijn ruimte is dat ik nu de ruimte heb om te sporten in mijn woonkamer. “Te sporten?! Maar Amanda houdt toch helemaal niet van sporten!” Klopt, ik vind sporten stom, maar het is wel belangrijk. Daarbij wil ik graag een betere conditie opbouwen en wat afvallen. Ik heb een springtouw en wil die graag gebruiken. Op mijn balkon lukt dit niet vanwege mijn plantenbakken op de balkon reling en de dakgoot waar het touw dan tegenaan komt. Ik heb dus heel lang het touw niet gebruikt. Maar nu heb ik de ruimte om het te doen! Ik kan touwtje springen in mijn kamer zonder dat ik ergens tegen aan kom! Ook kan ik makkelijk een yoga/sport mat op de vloer plaatsen zodat ik oefeningen kan doen.
Verder geniet ik gewoon van de ruimte! Mijn kamer is opeens zo ruim!

 

En nu verder..

Ik ben er nog niet. Ik moet nog veel opruimen. Maar ik heb de motivatie weer terug om verder te minimaliseren! Ik liep namelijk een beetje vast, ik wist niet meer wat ik verder moest doen en vond het allemaal veel te veel werk. Maar nu ik weer ruimte heb en zie hoe blij ik wordt van een opgeruimd huisje weet ik weer waar ik het voor doe!

Dus daar ga ik weer, aan de opruim!!