Evolution – The Used

      Reacties uitgeschakeld voor Evolution – The Used

The Used – Evolution

Call me a traitor, for changing my mind
Call me a criminal, for thinking’s a crime
Call me an animal, it’s hard to define
I don’t care what you say, I came to defy
I’ve come so far..

Everything changes,
with the way that I feel seems impossible I stay the same
Time rearranges,
The more we refuse, is the more time we stand in the way
And how am I to be myself
Everyone trying to be everyone else
Everything changes
With the way that I feel seems impossible I stay the same”

Evolution - The Used - Amanda's Update

YouTube

Ik luister de laatste tijd eigenlijk alleen maar muziek via YouTube. Eerst luisterde ik altijd muziek via Windows Media Player. Ik begon het een nadeel te vinden dat ik niet makkelijk nieuwere nummers in mijn lijst kon plaatsen, daarbij heb ik vrij weinig geheugen op mijn tablet en wil ik niet dat deze langzaam wordt door een grote muziekverzameling. Aangezien ik de laatste tijd erg veel luister naar artiesten die ik nog niet eerder kende, vond ik het toch wel een must worden dat ik ook die makkelijk kan beluisteren.
Dus zo besloot ik toch weer YouTube te gebruiken. Ik heb een lijst met favorieten aangemaakt, waar ik van alles in gooi. En het mooie ervan; ben ik een nummer zat, vind ik hem niet meer zo mooi, dan gaat hij er net zo makkelijk weer uit!

Dus, zat ik op YouTube wat muziek te luisteren die ik al jaren niet meer beluisterd heb. Zo zocht ik ook wat video’s op van The Used. Ik was benieuwd of zij ook nieuwere nummers hadden, dus ging ik even op zoek. Bij zoekopties kwam ik dit nummer, Evolution, tegen en was meteen verkocht. Het nummer komt hun nieuwere album Imginary Enemy (het album komt uit 2014, dus ik loop gewoon achter, maar dat terzijde), en ik ben er verslaafd aan!

Veranderen

Ik vind de tekst zó goed, het is zo waar! Ik kan me er dan ook enorm in vinden. Bij eigenlijk alles wat ik doe voelt het alsof het niet goed is. Als het niet voldoet aan het maatschappelijke ideaal beeld, dan zouden we niet goed bezig zijn, dan zou het gelijk fout zijn. Ook merk ik, als mens, continu blijf veranderen. De wereld om ons heen veranderd continu, dan is het meer dan logisch dat wij mee veranderen. Toch wordt het raar of zelfs negatief gevonden wanneer wij als personen veranderen.
Ik heb erg veel dingen meegemaakt in mijn leven, alles wat keer op keer mij veranderde, mij een beetje een ander persoon maakte.

Ik ben er van overtuigd dat elke verandering, elke levensles, mij een beter persoon maakt. 5 jaar geleden was ik een totaal ander persoon. Ik was een korte tijd daarvoor van huis weggelopen, woonde nu voor het eerst op mezelf, in een vreemde stad, zat in een flinke depressie en voelde me meer eenzaam en alleen dan ooit te voren. Hoewel dit natuurlijk geen leuke tijd was, ben ik blij dat ik dit heb meegemaakt. Hierdoor ben ik de persoon die ik nu ben en ik ben best wel blij met die persoon! Het eerste couplet van dit nummer laat dit gevoel zien. Mensen kunnen je beschuldigen dat je een andere denkwijze heb ontwikkeld, je gedachten veranderd hebt. Maar het maakt niet uit wat ze vinden, je moet zelf gelukkig zijn, dus breek vrij van die oordelen!

 

Ook benieuwd naar het nummer? Luister hem dan hieronder: