Mijn favoriete series op Netflix

      Reacties uitgeschakeld voor Mijn favoriete series op Netflix

Yes!! Er zijn eindelijk nieuwe afleveringen van Once Upon A Time op Netflix!! Jeeej! Ik heb hier een jaar op gewacht en het is nu ein-de-lijk zo ver; het nieuwe seizoen is beschikbaar.
Ik ben zo’n persoon die ontzettend aan binge-watching doet. Iets meer dan een jaar geleden nam ik voor het eerst Netflix. Mijn vriend vroeg al een half jaar ervoor of ik gezamenlijk Netflix wilde nemen. Aangezien ik toen in het laatste jaar van mijn studie zat, zei ik tegen hem dat me dat een heel slecht idee zou lijken. Maar in de zomer van 2015 was het zover; we hadden Netflix! En ik kan mezelf helemaal verliezen in een serie… Waar mijn vriend de discipline heeft om het bij een 2/3 afleveringen te laten, kan ik gerust een heel seizoen in 1 zitting kijken.
De eerste dag dat ik Netflix had, had ik geen idee waar ik moest beginnen. Ik besloot om van meerdere series de 1e aflevering te kijken, en mocht de serie na de eerste aflevering niet interessant vinden, dan hoefde ik deze uiteraard niet verder te kijken.

In deze blog zal ik een paar series noemen die ik ge-wel-dig vind!

Pretty Little Liars - Amanda's Update

Pretty Little Liars

Van te voren leek deze serie me helemaal niks. Het klonk té drama, en de titel sprak me helemaal niet aan. Mooi meisjes die liegen… Ik vond het niet als een goed verhaal klinken.
Niets was minder waar! Vanaf moment 1 vond ik het een hele spannende serie! Dit was dan ook de eerste serie die ik volledig gebinge-watched heb! Ik heb 5 seizoenen in slechts een 2 of 3 weken gekeken! En dat was afkicken erna.. Want toen moest ik wachten op nieuwe afleveringen! Gelukkig viel het mee hoe lang dat duurde met seizoen 6, met 1 aflevering per week.
Maar nu heeft zich de meest grote horror voor gedaan: seizoen 7 is nog niet op Netflix beschikbaar, terwijl deze al wel uit is in Amerika! En er is ook nog niet bekend wanneer deze uit komt. Eerst kwamen nieuwe afleveringen in Nederland een week vertraagd met Amerika, maar nu is het al maanden verder…
Desondanks kan ik jullie deze serie zeker aanraden! Het is onwijs spannend en de serie blijft ook spannend!

Korte samenvatting: Aria, Hannah, Alison, Emily en Spencer waren beste vriendinnen tot Alison verdwijnt. De overige 4 meiden spreken elkaar niet meer tot na een jaar wordt het lichaam van Alison wordt gevonden. Wanneer de 4 meiden bij elkaar staan na de uitvaart krijgen ze alle 4 tegelijk hetzelfde griezelige smsje van de afzender A. Hierna worden ze jaren lang gestalkt, zonder dat bekend is wie de stalker is. Eerst vermoedden ze dat het Alison is, aangezien de stalker erg veel persoonlijke informatie van de 4 weet. Tijdens de serie verdenk je als kijker iedereen; zelfs de 4 meiden zelf. Niets is wat het lijkt, en het is super spannend!

Once Upon A Time - Amanda's Update

Once upon a time

Deze serie leek mij in het begin al wat leuker; ik vind fantasy namelijk erg leuk. Deze serie is dan ook zeker een van mijn favoriete! Ook van deze serie heb ik in een week of twee de eerste 4 seizoenen bekeken. Hierna kwamen de nieuwe afleveringen in Amerika elke week vrij. Helaas moest ik een jaar wachten tot seizoen 5 beschikbaar kwam op Netflix. Maarrrrrr… het is nu wel zover!! Yessss!!!!!
Het leuke aan de serie is dat alle karakters sprookjes figuren zijn, maar met een draai eraan. Zo hebben we Snowwhite, Prince Charming en The Evil Queen, maar verder ook karakters als Roodkapje en grootmoeder, Belle (en het beest), Repelsteeltje, Peter Pan, Doornroosje, Mulan, Elsa (Frozen), King Arthur, etc etc.

Korte samenvatting: Op een dag staat Henry (10) op de stoep bij Emma (28) met de boodschap: Jij hebt mij 10 jaar geleden ter adoptie afgestaan, je bent mijn biologische moeder en je moet mee komen naar mijn stad Storybrooke, aangezien je de redster bent en wij allemaal sprookjesfiguren zijn die vast zitten in tijd. Emma gelooft het niet, maar ze brengt Henry wel thuis bij zijn adoptie moeder. Henry overtuigd Emma een paar dagen te blijven.

Dexter - Amanda's Update

Dexter

Dexter leek mij al een langere tijd een hele vette serie, maar die heb ik gewoon best uitgesteld, gezien er zoveel leuke series bestaan! Een groot voordeel eraan vond ik dat hij al helemaal afgerond was; geen weken/maanden wachten op de nieuwe afleveringen!
Afgelopen zomer heb ik de gehele serie gebinge-watched. Alle 8 seizoenen in een korte tijd. Ook dit is een hele goede spannende serie, waar je elke keer je hart weer vast houd; wordt hij gesnapt of niet?!

Korte samenvatting: Dexter is een psychopaat, hij heeft de drang om mensen te willen vermoorden. Zijn vader merkte dit al aan hem toen hij een kleine jongen was en heeft hem geleerd het om te zetten in iets “goeds”. Dexter vermoord alleen moordenaars en andere grote criminelen. Hij houd zich aan “the code” om te voorkomen dat hij nooit een onschuldig iemand zal vermoorden. Voor zijn werk is hij een Blood-spatter-analyst en hij werkt dan ook bij het politiebureau, waar hij ook regelmatig onderzoeken moet vervalsen om te zorgen dat hij zelf niet gepakt wordt!

House - Amanda's Update

House

De meesten van jullie zullen House wel kennen, misschien hebben jullie wel eens een aflevering op tv hebben. Elke aflevering is qua medisch verloop wel vrij hetzelfde; hij zit er een paar keer uit, de patiënt gaat bijna dood, ze geven bijna op, maar in de laatste paar minuten komt hij met het antwoord en is de patiënt gered. In het begin keek ik deze serie vooral omdat ik het medische aspect interessant vind, maar al snel was dat niet meer de rede waarom ik keek. Je leert alle personages kennen en hun interacties met elkaar loopt natuurlijk niet probleemloos. Soms weer een heerlijke portie drama! Ook deze serie is helemaal compleet, dus ik hoefde niet te wachten!

Korte Samenvatting: House is een serie over een geniale arts, Gregory House, met flinke sociale gebreken mede dankzij zijn drugsverslaving aan het medicijn Vicodin. Hij heeft in het ziekenhuis waar hij werkt een speciaal voor hem gemaakte functie waar hij alleen hele bijzondere, onoplosbare, medische raadsels oplost.

Orphan Black - Amanda's Update

Orphan Black

Orphan Black is ook een geniale serie. Het meest bijzondere van de serie vind ik de actrice, wat een ster is zij! In de serie zijn er veel klonen, wie allemaal door dezelfde actrice gespeeld worden. Het meest bijzondere eraan vind ik dat elke kloon een heel ander karakter heeft en andere accenten.

Korte samenvatting: Wanneer Sarah op een treinstation is, ziet ze hoe haar dubbelganger voor de trein springt en zelfmoord pleegt. Omdat het leven van Sarah niet geweldig is, besluit ze de identiteit van haar dubbelganger Beth over te nemen. Terwijl ze haar identiteit aanneemt komt ze er achter dat Beth nog meer een paar ‘zussen’ of klonen heeft verspreid over Noord-Amerika en Europa.

Orange is the new black - Amanda's update

Orange is the new black

Ook deze serie leek mij van te voren he-le-maal niks! Een serie over een paar lesbische vrouwen in de gevangenis, het sprak mij niet bepaald aan. Omdat meerdere vriendinnen me deze serie aanraadde, besloot ik toch een poging te wagen om hem te kijken. Verassend genoeg vond ik de serie toch leuk, het bleek toch veel meer verhaallijn te hebben dan ik dacht.

Korte samenvatting: Piper wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf omdat zij drugs gesmokkeld heeft voor haar voormalige geliefde Alex, die een drugssmokkelaar was. Piper ruilt haar luxe leven in voor de oranje overal in de vrouwen gevangenis, waar ze onverwachts steun vind bij haar medegevangenen.

Netflix - Amanda's Update

Overige series

Naast deze series heb ik er nog meer gekeken en gevolgd. Zo kijk ik ook graag The Walking Dead (niet via netflix, daar loop ik bij met Amerika), Game of Thrones, Melissa and Joey en heb ik How I Met Your Mother, Buffy the Vampire Slayer en Angel gekeken. Ook kijk ik samen met anderen Breaking Bad en IZombi.

En wie weet welke series nog meer ga kijken! Mocht jij nog een goede serie weten die ik moet kijken? Laat het dan weten in een reactie!