2. Mijn favoriete quotes – 30DayBlogChallengeNL

      Reacties uitgeschakeld voor 2. Mijn favoriete quotes – 30DayBlogChallengeNL

Het tweede onderwerp van de 30DayBlogChallenge is Mijn favoriete quotes. Toen ik dit onderwerp zag staan begon ik een beetje te twijfelen.. Ik heb namelijk niet echte favoriete quotes!
Een typische Amanda quote is dan wel “Ik ben mijn mobiel kwijt..” (zo’n 5 keer per dag), maar een ‘favoriete’ quote zou ik dat zeker niet noemen. Dus ging ik er diep over nadenken, en ik kwam eigenlijk nog best vlot op de volgende 5:

Quote nadeel voordeel - Amanda's Update

“Elk nadeel heb z’n voordeel.” – Johan Cruijf

Nou niet echt een favoriete of inspirerende quote, maar wel de eerste die mij te binnen schoot. Mijn vader zegt al jaren lang deze quote geregeld. (Inclusief de gebruikelijke overhoring: “En van wie is deze quote? Heel goed, die is van Johan Cruijf.”) Maar hij simpel en bekend deze quote ook is, hij bevat zeker een kern van waarheid.

Hoe vervelend sommige dingen ook kunnen voelen, hoe groot het nadeel ook kan zijn, er zal zeker te weten een voordeel aan zitten. Soms kan een ruzie met iemand je doen realiseren hoe belangrijk die persoon wel of niet voor je is. Van een nare traumatische gebeurtenis kan je wel goed leren hoe het is om voor jezelf op te komen of om zulke problemen in de toekomst te kunnen voorkomen.

Quote change people - Amanda's Update

“You cannot change the people around you, but you can change the people around you.”

Dit is denk ik wel mijn meest favoriete quote. Niet alleen omdat ik mijn leven al een aantal jaren leef naar deze quote, maar het is ook een nadenkertje! Het grappige is dat ik deze quote pas afgelopen week voor het eerst écht gehoord heb. Ik luister sinds kort podcasts van The Minimalists en daar zeggen ze deze quote regelmatig. Ik kan me zo vinden in deze quote omdat ik in het verleden, maar ook nog nu, veel meegemaakt heb dat ik niet op een lijn lag met bepaalde mensen. Soms kwam ik er achter dat ‘vrienden’ geen echte vrienden bleken te zijn, dat zij mij te veel energie kostten en ik meer energie in de vriendschap stopte dan dat de vriendschap mij opleverde. Hoe moeilijk het ook kan zijn, koos ik er in sommige situaties voor om dan de vriendschap te beëindigen. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Quote love people - Amanda's Update

“Love people and use things, because the opposite never works.”

Deze quote ken ik ook van The Minimalists. Zoals ik net vertelde, luister ik naar podcasts van hun. Hun podcasts gaan over minimaliseren en verschillende obstakels die je kunt tegenkomen bij het minimaliseren. Elke podcast eindigen ze met deze zin. Ik vind het gewoon een mooie zin, vandaar dat ik hem in deze blog tussen de andere quotes geplakt heb.

Quote geluk - Amanda's Update

“Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk dus overal!”

Ik vind de gedachte achter deze quote zo mooi! Er zijn genoeg mensen die overal het negatieve in zien. Overal ongeluk denken te zien en dan ook zeggen: “Ongeluk zit in een klein hoekje!”. Bang om teleurgesteld te worden door het ongeluk en de pech gaan ze er maar vanuit dat het sowieso fout zal gaan, dan kan het namelijk alleen maar mee vallen. Wat deze mensen zich niet beseffen is dat ze door deze instelling alle mooie dingen in het leven mislopen! En geloof me, ik weet (helaas) waar ik het over heb. Ik had vroeger zoveel pech dat ik bij elke positieve gebeurtenis niet bang was óf het weer fout zou gaan, maar wanneer het weer fout zou gaan! Het heeft me veel tijd en moeite gekost; maar langzamerhand ben ik er! Ik zie steeds meer het mooie van alles in; geluk zit écht overal! (En met name in jezelf)

Quote change the way - Amanda's Update

“What are you supposed to do when you don’t like a thing is changed in? If you can’t change it, try to change the way you think about it. ”

Ik was denk ik 12 of 13 toen ik deze quote voor het eerst hoorde. Het was volgens mij een filmpje met dit plaatje erop of misschien alleen het plaatje op een site met een liedje erachter. Het was in ieder geval dit plaatje met een zeer zielig klinkende piano melodie op de achtergrond.

Ik zat tijdens mijn tienerjaren veel niet lekker in mijn vel, ik heb ook een langdurige depressie gehad en toen ik deze quote voor het eerst hoorde was dit nog vrij in het begin van deze tijd. Ik zat diep in een put. Ik had erg veel ruzies met mijn ouders, voelde me enorm alleen aangezien ik er met niemand over praatte, niemand wist hoe ongelukkig ik was. Daarbij had ik het toen net uitgemaakt met een toenmalig vriendje, niet omdat ik hem niet meer leuk vond, maar omdat ik me te onzeker voelde in zijn bijzijn en ik dit hem niet durfde te vertellen.
Ik voelde me kort gezegd rot en kwam deze tekst tegen. Vooral het laatste zinnetje op het plaatje raakte me op dat moment; “When you lose someone, you realize just how much that person means to you.”
Ik heb er toen best veel steun aan gehad, puur omdat ik me realiseerde dat soms dingen niet gaan zoals je zou willen, maar je wel je gedachten over bepaalde situaties kunt veranderen. Ik kan mijn ouders niet veranderen, maar als ik op een andere manier kijk naar hun gedrag en hun manier van handelen, dan kan ik er in ieder geval voor zorgen dat ik er geen naar gevoel aan overhoud.