3. De inhoud van mijn tas – 30DayBlogChallengeNL

      Reacties uitgeschakeld voor 3. De inhoud van mijn tas – 30DayBlogChallengeNL

Tijd om het volgende onderwerp van de #30dayblogchallenge te tackelen. De inhoud van mijn tas! Vroeger had ik altijd een grote tas bij me, ik had dan ook heel veel spullen mee die niet nodig waren. Ik vond het heerlijk om heel veel tassen te hebben; ja, dat was echt mijn zwakte, hoe sommige vrouwen 100 paar schoenen willen hebben, wilde ik 100 verschillende tassen hebben. Nu ik bezig ben met het minimaliseren in mijn leven, doe ik dit ook met mijn tassen en met de inhoud van mijn tas.

tassen - Amanda's Update

Ik heb altijd een klein handtasje bij me, ik heb deze in 3 kleuren: 2x wit, zwart en beige-bruin. Dit tasje is klein, makkelijk om te dragen en alles wat ik nodig heb past er goed in.
Vroeger had ik hele grote portemonnees, waar al mijn pasjes inzaten, tientallen bonnetjes, mijn geld en nog wat emotionele spulletjes, zoals een foto van mijn zus en mezelf toen wij klein waren, een plectrum, etc. Maar ik merkte in een zomer dat die grote portemonnees helemaal niet handig zijn! Het neemt ontzettend veel ruimte in beslag, je kunt niet even je portemonnee meenemen zonder tasje, hij wordt erg zwaar en ik raakte alles erin kwijt!

Tasjes - 30dayblogchallengeNL - Amanda's Update

Ik heb voor het portemonnee probleem de perfecte oplossing bedacht: 2 mini portemonneetjes!

Mini portemonneetjes

1 met mijn bankpasjes, rijbewijs, brief- en muntgeld. Het briefgeld vouw ik in 4 en stop ik dan in het vakje met de rits bij het muntgeld. Het fijne aan dit portemonneetje is dat er een ring aan zit, dus die kan ik aan mijn sleutelhangerclip vast maken, die ik weer vast maak aan mijn tasje. Zo raak ik mijn portemonnee ook niet kwijt!
Wat ook vaak hier nog in zit, wat ik regelmatig uitzoek, zijn bioscoopkaartjes en een paar bonnetjes. Ik heb een plakboek waar ik al mijn bioscoopkaartjes in plak, dus deze haal ik zo nu en dan uit mijn portemonnee om in dat boek te stoppen.

Mijn 2e portemonneetje bevat al mijn pasjes, die ik bij het schrijven van deze blog gelijk heb uitgezocht. Ik heb verschillende soorten pasjes erin:

  • Belangrijke pasjes (bv: mijn ov-chipkaart, verzekeringspasjes, kentekenbewijs, ziekenhuispasje, Sanquin bloedvoorziening pas)
  • Kaarten die geld waard zijn (bv: filmknipkaart, boekenbon, kleding cadeaukaart, bioscoopcadeau kaart)
  • Persoonsgebonden kaarten die mij gelukkig maken (bv: zwembadpas, jaarkaart van Landgoed Hoenderdaell)
  • Nog een aantal membercards of voordeelkaarten (bv: Ikea, Gamma, M&Smode, AlbertHeijn, Nelson, Douglas, ICIParis, Daka, de kapper)

De inhoud van mijn tas - Amanda's Update

 Overige spulletjes in mijn tas

Verder heb ik altijd nog een paar losse spulletjes in mijn tasje:

  • Mini-deo (het is volgens mij niet eens een officieel reisformaat, maar het is het Compressed, wat vrij nieuw is volgens mij). Het fijne hiervan vind ik dat ik altijd me een beetje kan opfrissen (ik weet het, deo markeert alleen geurtjes, maar ik voel me er altijd een stuk frisser van!), en het is klein en compact, dus ik kan het makkelijk meenemen.
  • Ik heb standaard een stripje met pijnstiller (Tramadol) in mijn tasje. Dit heb ik omdat ik soms onverwachts pijnaanvallen kan krijgen en het erg fijn is wat achter de hand te hebben. Omdat ik afgelopen week ziek was had ik ook een stripje met keelsnoepjes in mijn tasje.
  • Mijn mobiel. Jaja, die heb ik natuurlijk ook altijd bij me (wie niet tegenwoordig) Deze past ook makkelijk in mijn tasje. Ik bewaar hem bewust in mijn tasje zodat ik minder afleidingen erdoor ervaar.
  • Mijn sleutels. Natuurlijk niet onbelangrijk. Ik heb een sleutelclip waar ik verschillende setjes sleutels aan kan bevestigen. Ik heb geen 1 grote bos, maar allemaal kleine bosjes waar ik een grotere bos van maak. Ik heb aparte bosjes voor mijn huis, mijn vriends huis, mijn ouders huis, mijn zus’ huis, mijn werk, mijn brommer, mijn fiets. Wanneer ik van huis weg ga bedenk ik: waar ga ik heen. Op basis daarvan besluit ik welke sleutels ik wel en niet aan mijn sleutelbos hang. Nutteloos om de sleutels van mijn ouders en vriends huis bij me te houden wanneer ik even naar de winkel ga. Ik heb zo alleen een grotere kans die sleutels kwijt te raken en daar heb ik natuurlijk geen zin in.
  • Een flesje water! Ik heb kleinere flesjes (250-300ml) waar ik water in doe. Ik vind het erg fijn altijd wat water bij me te hebben, mocht ik mijn medicijnen nodig hebben. Of gewoon als ik een droge mond heb.

tas krokodil - Amanda's Update

Wanneer ik naar mijn werk ga, dan heb ik natuurlijk nog wel een extra tas bij me met mijn lunch, werkshirt, een grotere fles water, handschoenen etc. Maar verder denk ik dat dit het wel was voor de inhoud van mijn tas!