Harry Potter and the cursed child

      Reacties uitgeschakeld voor Harry Potter and the cursed child

Ik heb de nieuwste Harry Potter gekocht! Ik had nog een boekenbon van 20 euro liggen, en het boek kostte dat precies. Ik ben er echt blij mee! Ik ben een grote Harry Potter fan en heb dan ook alle boeken ervan gelezen – Nederlands en Engels.

 

Acte 1

Op de eerste dag heb ik de eerste acte gelezen. Het boek is namelijk een script, geen echt boek zoals je gewend bent. Eerst vond ik dat raar, ik had het wel ergens een keer gehoord, maar ik wist niet of het echt waar was. Gelukkig was ik daar al vrij snel aan gewend. Het leest voor mij nog net zo makkelijk als een normaal boek. Er wordt beschreven aan het begin van de scenes, en soms ook tussendoor, wat er gebeurd en hoe het er uit ziet.
Wel vind ik dat het boek soms erg van de hak op de tak is. Vooral in het begin. In 10 pagina’s heb je dan opeens 10 scenes en ben je opeens 3 jaar verder.

Het verhaal is wel spannend, wel een klein beetje te verwachten, maar ach, het blijft Harry Potter, er moet natuurlijk wel dingen mis gaan. Ook heeft het verhaal grappige stukken, kleine ‘ruzietjes’ tussen Ron en Ginny, of Ron en Hermelien, waarbij er dingen gezegd worden over ‘vroeger’, wat wij als lezer maar al te goed kennen; hun tienerjaren.
Wat ik wel erg jammer vind, is dat ik Harry, Hermelien en Ron niet meer herken als hunzelf. Het is natuurlijk ook 19 jaar later (22 gezien je opeens 3 jaar verder bent), en ze zijn natuurlijk volwassen en ouders. Daarbij zijn ze natuurlijk niet meer op Zweinstein, maar werken voor het ministerie van toverkunst. Maar toch, ik herken ze niet meer als hunzelf.
Daarbij zijn zij niet de échte hoofdpersonen, ze zijn meer bij-personen. De echte hoofdpersoon is Albus, de 2e zoon van Harry en Ginny, en Scorpius, de enige zoon van Draco. Hoewel Harry ook een grote rol heeft, wat ook wel mag, gezien hij nog steeds de titel van het boek is.

Verder vind ik het wel heerlijk om te lezen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de volgende acte. Deze ga ik zo snel mogelijk aflezen. Het is namelijk toch best spannend! Ik heb nu de eerste acte klaar (van de 4) en kan niet wachten om de rest te lezen!!

img_2927