5. Vijf bloggers die ik volg – 30DayBlogChallengeNL

      Reacties uitgeschakeld voor 5. Vijf bloggers die ik volg – 30DayBlogChallengeNL

Aangekomen bij nummer 5 van de #30DayBlogChallengeNL! Als blogster zijnde zou je denken dat ik flink wat blogs volg. Nou is het natuurlijk niet dat ik geen blogs lees, die lees ik wel. Maar als ik er zo over na denk, valt het best mee hoeveel blogs ik volg. Ik moet dan ook hard nadenken om op de 5 te komen..

SoChicken

SoChicken

SoChicken volg ik het meest actief. Ik kijk elke maandag en donderdag (dan plaatst Jelle zijn nieuwe artikel) op de site en lees deze dan ook aandachtig door. Ook blijf ik vaak plakken en lees ik nog 10 andere, oudere artikels. Aangezien zijn site al 10 jaar bestaat, en ik hem pas een paar maanden ken (Dankzij mijn beste vriendinnetje Sabina, thanks love!), zijn er genoeg artikels die ik nog niet ken!

Ik ben erg dankbaar dat Sabina mij de site heeft laten zien, aangezien ik er zoveel meerwaarde uit haal! SoChicken is niet echt een blog, maar een bedrijf, maar ik vind dat hij zeker in deze lijst thuis hoort! SoChicken schrijft met name over simpel, gelukkig, liefdevol en gezond leven, zelfvertrouwen opbouwen, mindfullness, vrijheid en minimaliseren en de wereld een beetje mooier maken.

Via SoChicken heb ik dan ook meerdere e-cursussen gekocht waar ik erg veel baat bij heb;

  1. Tegen uitstelgedrag. Dankzij deze e-cursus ben ik ook ein-de-lijk begonnen met deze blog, iets wat ik al heel lang wilde. Ook ben ik eindelijk begonnen met projectjes die ik al langer wilde uitvoeren, maar elke keer uitstelde, zoals het minimaliseren van mijn spullen en het opruimen van mijn huisje en leven.
  2. Deze e-cursus vertelt stapsgewijs hoe je het beste en makkelijkste kunt minimaliseren. Het pakt elk onderdeel aan, dus niet alleen je spullen, maar ook je relaties, je digitale omgeving, je koopgedrag, je financiën, etc. Het focust zich niet op het minimaliseren, maar het focust zich op het gelukkiger zijn!
  3. Voor meer energie. Deze cursus zit vol met tips om meer energie over te houden of eigenlijk minder energie te verspillen. Omdat genoeg energie hebben nogal een dingetje is bij mij, ben ik deze cursus aan het volgen in de hoop dat ik wat meer energie ophoud. En verrassend genoeg helpt het! Ik zal nooit zo energiek als vroeger zijn, maar ik ben aan het einde van de dag tenminste een stuk minder moe!

salami stinkt

Salami Stinkt

Deze blog is er een van een lotgenootje met EDS. Ik heb de blog leren kennen via een Facebook pagina voor lotgenootjes met EDS/HMS, waar ik dus lid van ben. Op de Facebook pagina zit ik heel weinig, aangezien ik mijn socialmedia gebruik wil minimaliseren.

Jacqueline zit achter Salami Stinkt en zij heeft, net als ik, het Ehlers Danlos Syndroom. Op haar blog schrijft zij met name over hoe zij omgaat met het hebben van EDS, maar ook over gewoon aller daagse dingen

Emily Lotus

Emily Lotus

Emily is de eigenaar van een blog die een eerlijke beeld wilt scheppen over het hebben van chronische ziekte op jonge leeftijd. Daarbij wilt ze graag herkenning en ondersteuning geven aan andere chronisch zieken. Ze heeft geen EDS zoals ik, maar Lyme, met alle nare gevolgen van dien. Verder schrijft ze ook gewoon over zichzelf en dingen die ze mee maakt.

the minimalists

The Minimalists

Jaa! Van The minimalists wordt ik blij! Joshua en Ryan (de 2 mannen achter The Minimalists) schrijven, zoals de naam eigenlijk al zegt, over minimaliseren. Ik volg de blog niet actief via de website, aangezien de blog in het Engels is en dat me vaak meer energie kost om te lezen. Wel volg ik The Minimalists op Facebook, waar ik soms een blog lees wanneer het onderwerp me interessant lijkt. Ook volg ik hun eigenlijk op YouTube, waar zij elke week een podcast plaatsen. Het fijne aan de podcasts (Again, thanks Sabina, for introducing me to podcasts!) is dat ik dit dan aan zet en ondertussen gewoon andere random dingen kan doen, zoals opruimen. Dit werkt voor mij best motiverend, aangezien ik dan naar tips luister over opruimen!

Becoming minimalist

Becoming Minimalist

Wederom een site over minimaliseren! Joshua Becker (andere Josh dan The Minimalists) schrijft over zijn ervaringen met minimalisme en geeft tips over minimaliseren en dingen die tegen kunnen zitten. Het mooie aan deze blog is dat hij ook onderwerpen aanpakt als het leven in een gezin en het lastige punt van samen wonen met anderen, die misschien niet helemaal open staan voor minimaliseren. Hij heeft namelijk een gezin, vrouw en 2 kinderen, waarmee hij samen minimaliseert.
Minimaliseren is soms lastig wanneer je met anderen samen woont, vooral als de ander niet wilt minimaliseren of toch nieuwe dingen blijft kopen. Becoming Minimalist schrijft over de tegenstribbelingen waar je tegen aan kunt lopen en hoe je deze kunt overwinnen.

Ook deze blog lees ik met name via Facebook, waarbij ik af en toe naar de site ga via een linkje. Dit is om dezelfde reden als bij The Mininimalists; de blog is in het Engels en dat kost me vaak veel energie.