Uit de oude doos – 05/09/2006

      Reacties uitgeschakeld voor Uit de oude doos – 05/09/2006

Reno, Final Fantasy VII - Amanda's Update

Reno,

Ik zag je die ene dag.
Je rode haar, je mooie lach.
Ik werd verliefd, toen ik je zag,
En wist niet zeker of het aan jou, of mij lag

Jou meer zien is wat ik wou,
Omdat ik anders alleen maar rouw.
Ik wil je vertellen dat ik van je hou.
Ik moet het vertellen, en gouw!

Jij met je mooie, lange, rode haar,
Vind mij alleen maar gek en gaar.
Dat ik jou zo leuk vind, is niet zo raar,
Maar andersom… was dat maar waar!

Jij hebt alleen nog maar oog voor Sasha,
Je geeft haar een zoen, zie ik voordat ik wegga.
Wij zijn vrienden, maar meer ook niet.
En juist daarom heb ik zo’n verdriet…

Geef me dan tenminste een kans…
Megumi…

 

Megumi, Oh! My Goddess - Amanda's Update

Oke, deze heeft duidelijk uitleg nodig

Vroeger (vandaag 10 jaar geleden zoals je aan de datum ziet, haha!) hadden mijn vrienden en ik op de middelbare school allemaal een personage in een role play game. Deze personages kwamen dan in msn (o, die goede oude tijd) gesprekken voorbij. Ik was dan bijvoorbeeld Megumi. Als ik als mezelf sprak typte ik “A: …”, en als ik als Megumi sprak typte ik: “M: …”. (Mocht je je het afvragen, Megumi is van de Anime ‘Oh! My Goddess’).

Ik had toen 2 beste vriendinnen, S en T. S is nog steeds mijn beste vriendinnetje, en T zie ik helaas maar 1 of 2 keer per jaar. S speelde het personage Elena, en T speelde het personage Reno. (Elena en Reno zijn beiden van Final Fantasy VII.) In de RPG was Megumi verliefd op Reno, maar zoals je leest in het gedicht, werd deze liefde niet door Reno beantwoord, Reno was namelijk niet verliefd op Megumi maar op Sasha, wie ook zijn vriendinnetje was (Ik weet werkelijk niet meer door wie Sasha gespeeld werd). En aangezien ik toentertijd veel gedichten schreef, kon ik het niet laten ook als Megumi een gedicht te schrijven voor/over Reno.

Dus zodoende dit gedicht. Een 10 jaar jongere Amanda (14 jaar destijds), in diepgaande conversaties met haar vriendinnetje S en T, over personages die niet bestaan, in een relatie met elkaar.

Het grappige is, ik wilde graag een gedicht plaatsen. Ik had een ander gedicht in gedachten, toen ik bij toeval dit gedicht tegen kwam, met dezelfde datum, maar precies 10 jaar geleden. Omdat ik dit toeval niet kon weerstaan is het dit gedicht geworden!