Een nieuw tablet!

      Reacties uitgeschakeld voor Een nieuw tablet!

Yes! Ik heb eindelijk mijn tablet binnen Het is een hp Pavilion x2, ik ben er echt blij mee, ik kan eindelijk overal schrijven waar ik wil, jeej!

 

hp-pavilion-x2 Amanda's blog een nieuw tablet

Minilaptop

Ik wil al een enige tijd een tablet, al zeker 6 jaar dat ik het voel kriebelen. Toen ik jaren geleden een vriendje had, had hij een mini laptop met een touchscreen. Ik vond dat magisch (tablets waren nog vrij nieuw). Dat ding moest onbetaalbaar geweest zijn, maar ik vond het prachtig!
Toen wist ik het al: ik wil een tablet met toetsenbord! Hoewel ik het toen nog een minilaptop noemde.
Gezien ik toen net een nieuwe laptop(17 inch, niet bepaald mini) had, en mijn geld beter kon besteden aan op mezelf wonen, is die tablet er voor een lange tijd niet van gekomen. Maar een ding was zeker: die tablet zou er ooit komen.

 

Schrijven

Ik houd al jaren lang van schrijven, ik vind het heerlijk. Lekker mijn gedachten op papier zetten en heerlijk verhalen/dagboeken schrijven. Op mijn normale laptop/pc schrijf ik niet lekker. Ik heb hem aan mijn tv gekoppeld en zit dan met een extern toetsenbord op mijn schoot. Ik vind het gewoon  niet lekker typen, ik moet te ver weg kijken en heb teveel het gevoel alsof ik met schoolwerk bezig ben (waar uiteraard niet mijn plezier ligt). En als ik hem op schoot neem is hij veel te zwaar, niet te vergeten dat hij super heet wordt waardoor ik mijn benen verbrand. Aan mijn bureau zou ik ook kunnen zitten natuurlijk, maar mijn vriend is 80% van de tijd bij mij, en dan zit hij graag met zijn laptop achter het bureau. En daarbij zie ik het niet zitten om continu de laptop te verplaatsen. Veel te veel gedoe wat mij betreft.
Op papier schrijven heb ik erg lang gedaan, maar ik wil eigenlijk alles digitaliseren, dus dat is een *** klus, laat staan dat door op papier schrijven, dat het probleem alleen maar groter maakt. Daarbij krijg ik snel last en pijn aan mijn vingers, aangezien ik door mijn Ehlers-Danlos Syndroom last heb van hypermobiliteit, waardoor ik mijn vingers overstrek bij het schrijven met een pen of potlood, wat weer pijn klachten geeft. Pen en papier gaat hem dus niet worden.

 

Een tablet zonder afleidingen

De perfecte oplossing? Een 2in1 tablet! Ik heb het op mijn schoot, kan er gemakkelijk ergens buiten mee zitten. Kan gemakkelijk even van plek verwisselen, en wanneer ik er geen onnodige apps of dingen op doe, dan blijft het mijn bron van schrijven, zonder afleidingen. Geen spelletjes, geen Facebook, geen andere rare afleidingen. Dat ga ik tenminste proberen te blijven volhouden. Wanneer ik Facebook, spelletjes of iets anders wil doen, moet en zal dat op een ander apparaat zijn dan mijn tablet. De enige uitzondering mag zijn wanneer ik op vakantie ben, in Nederland of in het buitenland, en niets anders dan mijn tablet mee heb.

 

Een tablet!

Toen een paar weken geleden mijn beste vriendinnetje het had over backpacken door Europa, wist ik 2 dingen heel zeker. 1. Ik ga mee backpacken, dit is mijn grootste wens! 2. Ik ga een tablet met toetsenbord kopen, dan kan ik in het buitenland mijn vakantiedagboeken bijhouden, foto’s gelijk online posten (mocht ik daar dan behoefte aan hebben), zonder me een breuk te tillen of uren op zoek te moeten naar een computer cafe. Daarbij kan ik, wanneer ik internet heb, makkelijk contact opnemen met het thuisfront. Afspreken voor Skype en het is zo gepiept.

 

… maar welke tablet?

Dus het was tijd om te onderzoeken wat voorn tablet ik wilde hebben! Dus daar ging ik dan, op internet op onderzoek uit. Gezien ik geen idee had waar ik moest zoeken, vond ik heel veel, behalve wat ik wilde.
En toen, een weekje later, kwam mijn beste vriendinnetje met een linkje. Ik had haar verteld dat ik op zoek was, en het maar lastig vond. Nou en daar wassie dan: de hp Pavilion x2. Hij is er in 2 kleuren, grijs en knalrood. Knalrood werd het dus, grijs is maar zo saai. Dus na wikken en wegen, nog een paar andere vergelijkbare er naast gehouden, besloot ik toch voor deze te gaan. Dus zo geschiedde. De site vertelde mij dat als ik voor 12u ’s nachts bestelde ik hem de dag erna in huis zou hebben. Dus super op tijd, ging de bestelling eruit om 10 voor 12. Helaas logen ze tegen mij, en was hij niet de eerst volgende dag in huis, maar die erna. Gezien ik die dag aan het werk was, vroeg ik mijn beste vriendinnetje of zij tijdens de 2 uur dat hij bezorgd zou worden bij mij thuis kon zitten. Gelukkig vond ze dat niet erg.

 

hp-pavilion-x2 Amanda's update Een nieuw tablet

Hij is binnen!

Mijn vriendinnetje stuurde een berichtje toen het pakketje bezorgd was, aangezien ze nieuwsgierig was, vroeg ze of ze hem al mocht open maken. Het mocht, op de voorwaarde dat de face-time aanging, en ik mee kon kijken. Aangezien ik op mijn werk zat, moesten we 3x de verbinding verbreken aangezien klanten binnen kwamen of de telefoon ging, lekker handig, haha!
Na een halfuur had ik eindelijk via face-time mijn tablet gezien! En wat ben ik er toch blij mee!

Bij thuiskomst gelijk alles ingesteld en geïnstalleerd.  En later die avond al mijn eerste blog geschreven! Ik ben er zo blij mee!
Helaas werkt hij niet perfect; ik kan niet teveel vensters tegelijk open hebben staan, dan wordt hij traag. Daarbij kan ik helaas niet mijn tablet opladen met een andere lader dan mijn hp-oplader.
Ook doet hij er erg lang over om op te laden; wanneer je er op bezig bent doet hij er 3,5 uur over om van 25% naar 100% batterij te gaan! Bizar lang.. Maar… ondanks dat alles, ben ik er toch erg blij mee.

Morgen komt als het goed is mijn tablet tas binnen, met een gekleurde zebra erop, jeej!
Ik merk al in korte tijd hoe mijn productiviteit met schrijven is toegenomen! Hopelijk houd ik dat lekker lang vol, want ik wil lekker heel veel blogs schrijven, dat is namelijk al jaren mijn droom!
Productivity, here I come!

  • hp-pavilion-x2 Amanda's update, een nieuw tablet